donderdag, maart 22, 2007

Een cross-media-concept

(...) Wat gebeurt er als je bij aanvang van de les zegt: “Hou je maar mobieltje aan.”(...)
Een van de zinnen van Jelle Koolstra tijdens het Narrowcasting & instore-event op 22 maart in Hoevelaken.

Dit hoofd van de afdeling Onderwijs&Media van de NCRV – zelf ooit leraar- constateert met ons dat de huidige jongeren contentproducenten zijn. Daar komt dan bij dat zij voor het merendeel beelden produceren, naast geluid. Het is goed om daar gebruik van te maken.
Stel;
  • De student gaat op stage. Neemt de lessen, de gebeurtenissen, op. De student monteert het en wij narrowcasten het op Domstad-TV.
Of
  • De student gaat op stage. En geeft de kinderen opdracht filmpjes te maken. De student monteert het en wij narrowcasten het op Domstad-TV.
En via blue-tooth kunnen zij alles downloaden op hun mobiel, en via internet kunnen zij achtergronden bekijken. Mooie manieren om leren een ‘social event’ te laten zijn. Studenten zijn intensief bezig, intrinsiek betrokken. Scholen, kinderen, ouders en de opleiding scoren! Betrokkenheid en binding worden vergroot. Er is sprake van positieve beïnvloeding van gedrag en attitude. De kwaliteit van de opleiding wordt vergroot. Studenten kunnen laten zien wat zijzelf te vertellen hebben. En studenten en kinderen willen alle nieuwtjes direct uitproberen. Waarom doen we het nog niet: nou ja de kosten. Er zijn partners nodig. Misschien moet er wel reclame toegestaan worden. En daar moeten we even over nadenken, maar niet te lang wat mij betreft!
Deze bijdrage was voor mij verreweg de interessantste.

Op het genoemde event waren de sprekers niet allemaal even inspirerend. Ook al zijn zij werkzaam in de enerverende branche van marketing; het voorkwam het saaie oplezen van een paper of van de powerpoint niet. Maar de samenwerking tussen internet, broadcasting en telecom geeft mij nieuwe energie door beelden van het cross-media-concept.
Elleke Verwaijen

permalink| geplaatst door ellekeverwaijen:| 6:44 p.m.

Reacties: Een reactie posten

<< Home

Over ons

Dit is de weblog van het Expertisecentrum ICT-Educatie van Hogeschool Domstad. Op deze weblog houden wij ontwikkelingen bij over ICT in het onderwijs in de breedste zin van het woord. De missie van het Expertisecentrum ICT-Educatie van Hogeschool Domstad luidt als volgt: "Het op een effectieve en efficiënte wijze invulling geven aan de integratie van didactiek en ICT en vormen van leren en professionaliseren in de sector basisonderwijs en het eigen opleidingsonderwijs".

Laatste berichten


De eerste post

Archief


Zoeken op Weblog


InternetWeblog


Zoeken op WikiKids


RSS

Links
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from Gerard Dummer. Make your own badge here.

Ik kijk ook bij:


Nog in te vullen.

Mijn Furl-lijst

Nog in te vullen. Blogger