woensdag, april 04, 2007

Grassroots blijvend succes!Grassroots in het basisonderwijs worden al verschillende jaren met succes uitgevoerd. Het Expertisecentrum ict-educatie van Hogeschool Domstad verzorgt een van de landelijke Grassrootslocaties. Ons verzorgingsgebied is met name de regio Utrecht, maar ook daarbuiten voeren we met diverse scholen projecten uit waar Grassroots deel van uit kunnen maken. Dit jaar zijn maar liefst 17 locaties, verdeeld over het gehele land, met een nieuwe subsidieronde van start gegaan. Grassroots zijn overigens niet beperkt tot het basisonderwijs. Op de Grassrootssite http://www.grassroots.nl/ vind je ook locaties voor het voorgezet-, het hoger- en universitaironderwijs.

Het Expertisecentrum ict-eduatie heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgebouwd en ruim 400 Grassroots samen met scholen uitgevoerd. Veel leerkrachten zijn op deze manier in aanraking gekomen met de mogelijkheden van het gebruik van ict in de klas. In die zin hebben deze Grassroots bijgedragen aan de professionalisering van leerkrachten met ict. De laagdrempelige benadering van Grassroots en de succeservaringen van alle betrokkenen, zouden besturen en schoolleiders op het spoor moeten zetten om dit middel binnen hun eigen organisatie, ook op andere gebieden dan ict, als implementatiestrategie te hanteren. Wij willen graag meedenken om dit binnen de school te realiseren.
Voor meer informatie over de Grassroots via de locatie Domstad verwijs ik naar deze flyer.

Labels:


permalink| geplaatst door Frank Maessen:| 11:31 a.m.

Reacties: Een reactie posten

<< Home

Over ons

Dit is de weblog van het Expertisecentrum ICT-Educatie van Hogeschool Domstad. Op deze weblog houden wij ontwikkelingen bij over ICT in het onderwijs in de breedste zin van het woord. De missie van het Expertisecentrum ICT-Educatie van Hogeschool Domstad luidt als volgt: "Het op een effectieve en efficiƫnte wijze invulling geven aan de integratie van didactiek en ICT en vormen van leren en professionaliseren in de sector basisonderwijs en het eigen opleidingsonderwijs".

Laatste berichten


Beeldende vorming en ICT in de onderbouw
Een cross-media-concept
De eerste post

Archief


Zoeken op Weblog


InternetWeblog


Zoeken op WikiKids


RSS

Links
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from Gerard Dummer. Make your own badge here.

Ik kijk ook bij:


Nog in te vullen.

Mijn Furl-lijst

Nog in te vullen. Blogger