woensdag, april 25, 2007

Gebruikersdag 2007 Natschool

De zesde Natschool gebruikersdag vond dit jaar weer plaats in de School van de Toekomst in Den Bosch op 24 april. Een mooie locatie voor een druk bezochte dag.
Binnenkort zullen inleidingen en presentaties op de site van de gebruikersvereniging komen, maar twee zaken wil ik graag al onder de aandacht brengen.

De inleiding van de keynote Wilfred Rubens had als titel "Heeft de ELO nog een toekomst". Wilfred gaf een overview van ontwikkelingen rond het gebruik van ELO's van 1996 tot het jaar 2017. Van een aantal zaken die in de toekomst lagen, had ik sterk de indruk dat ze nu al gemeengoed zijn. Maar kijk zelf maar eens naar de presentatie op zijn weblog.

Een van de sessies die ik die dag bezocht had als titel "Zoeken naar een speld in de hooiberg:" met als ondertitel "hoe maken we de hooiberg groter?". Een verstandig mens zou die hooiberg juist kleiner willen maken, maar Pierre Gorissen van Fontys Hogescholen dus niet. Als voorbeeld noemde hij Flickr, een plek waar miljoenen foto's te vinden zijn. En als er zoveel zijn, is er altijd wel eentje bij die je kunt gebruiken. Een mooi opstapje naar zijn presentatie over het gebruik van Natschool al repository van leermaterialen in relatie met het gebruik van LOREnet. LOREnet is een initiatief van de Stichting Surf en is een instrument voor het delen van kennis binnen en buiten de eigen onderwijsinstelling. De presentatie van Pierre staat op zijn "ICT & Onderwijs BLOG", is zeer de moeite waard en hij komt daarin regelmatig zelf ook aan het woord.

Labels: , ,


permalink| geplaatst door Frank Maessen:| 10:59 a.m.

Reacties: Een reactie posten

<< Home

Over ons

Dit is de weblog van het Expertisecentrum ICT-Educatie van Hogeschool Domstad. Op deze weblog houden wij ontwikkelingen bij over ICT in het onderwijs in de breedste zin van het woord. De missie van het Expertisecentrum ICT-Educatie van Hogeschool Domstad luidt als volgt: "Het op een effectieve en efficiƫnte wijze invulling geven aan de integratie van didactiek en ICT en vormen van leren en professionaliseren in de sector basisonderwijs en het eigen opleidingsonderwijs".

Laatste berichten


Nieuw Leren of nieuw Doen
Kennisobjecten
werken aan taalontwikkeling met een Grassroots pro...
Presentatie weblog Expertisecentrum ICT-Educatie
Handig die bloggers over ict
Grassroots blijvend succes!
Beeldende vorming en ICT in de onderbouw
Een cross-media-concept
De eerste post

Archief


Zoeken op Weblog


InternetWeblog


Zoeken op WikiKids


RSS

Links
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from Gerard Dummer. Make your own badge here.

Ik kijk ook bij:


Nog in te vullen.

Mijn Furl-lijst

Nog in te vullen. Blogger