maandag, mei 21, 2007

10.000 boeken in je rugtas


Via de energiewebsite van de organisatie OliNo kwam ik de iLiad van iRex Technologies tegen.

De iLiad is een elektronisch apparaat waarvan je teksten kan lezen en waarop je ook aantekeningen kunt maken. Het mooie van dit apparaat is dat het dezelfde 'look' heeft als papier en dus prettig leesbaar is. Het scherm maakt namelijk gebruik van inktdruppeltjes ipv lichtpuntjes.

Na wat verder zoeken kwam ik op de weblog van OSC (Onderwijsvernieuwing & OnderwijsServiceCentrum van de vrije Universiteit Brussel) terecht die er ook een artikel over hebben geplaatst. Hier wordt ook de toepassing binnen het onderwijs bekeken. (Zie ook eudpaper.nl)

Ik moest meteen aan SherpaPro denken. Deze database met de boeken van Uitgeverij van Gorcum als inhoud zou voor onze studenten een mooie plaats hebben op dit apparaat. Het is voor studenten alleen nog wel wat aan de prijzige kant. De iLiad kost €649,-. Voor €59.95 kan software worden gekocht die handgeschreven aantekeningen kan omzetten naar digitale tekst.

Wat ikzelf nog erg leuk vind is dat de iLiad gebruik maakt van het Linux besturingssysteem en dat de software is vrijgegeven onder de GPL licentie.

Labels:


permalink| geplaatst door s.cozijnsen:| 9:14 a.m.

Reacties: Een reactie posten

<< Home

Over ons

Dit is de weblog van het Expertisecentrum ICT-Educatie van Hogeschool Domstad. Op deze weblog houden wij ontwikkelingen bij over ICT in het onderwijs in de breedste zin van het woord. De missie van het Expertisecentrum ICT-Educatie van Hogeschool Domstad luidt als volgt: "Het op een effectieve en efficiënte wijze invulling geven aan de integratie van didactiek en ICT en vormen van leren en professionaliseren in de sector basisonderwijs en het eigen opleidingsonderwijs".

Laatste berichten


Pandora is dood, lang leve Last.fm!
WikiKids in Maarssen
WikiKids in het Hoger Onderwijs
Video met ondertitel
Gebruikersdag 2007 Natschool
Nieuw Leren of nieuw Doen
Kennisobjecten
werken aan taalontwikkeling met een Grassroots pro...
Presentatie weblog Expertisecentrum ICT-Educatie
Handig die bloggers over ict

Archief


Zoeken op Weblog


InternetWeblog


Zoeken op WikiKids


RSS

Links
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from Gerard Dummer. Make your own badge here.

Ik kijk ook bij:


Nog in te vullen.

Mijn Furl-lijst

Nog in te vullen. Blogger