woensdag, september 24, 2008

Picnic 2008 een ochtend sessie

Hoe meer verschillen, hoe beter ...

24 september. Het is een mooie droge en koude ochtend. We gaan picknicken in het Amsterdamse. Op Picnic 2008 bij het Wersterpark hoor je (digitale) vogelgeluiden en zacht licht schijnt in futoristisch ingerichte ruimtes.
Picnic heeft als topics: samenwerken en creativiteit. Zo langzamerhand gaan we steeds meer samenwerken, moeten we steeds meer samenwerken.

Ochtendgebeurtenissen
Start op 9 uur in een sessie: European media IT Creative industries. In de sessie gaat het om gezamenlijke doelen, samenwerking, creatieve agenda opstellen in de digibusiness

Betreft: sprekers over en met de denktank rond ict/media-ontwikkelingen in bedrijven en overheidsinstellingen. De creatieve industrie maakt een enorme groei door. We hebben creativiteit, research and innovatie met behulp van ict nodig om in de toekomstige maatschappij te kunnen leven.

De sprekers gaan in op best practices van innovative projects. Deze voorbeelden leggen het verband tussen industrie en de maatschappelijke gebieden als gezondheidszorg, onderwijs, gemeentelijke diensten. De zich presenterende bedrijven worden min of meer betaald door de overheid; gouvernement en public samen. We krijgen een kijkje op steden in de toekomst. leven in de toekomst. Nieuwe structuren voor samenwerken en samenleven. Er is binnen de bedrijven noodzaak voor creatieve en innovatieve impulsen en daarnaast is er een enorme groei van creatieve ‘ industries’. Een dynamische sector. Zij maken de samenwerking en de connectie mogelijke.

Het is altijd interessant om te zien waar de maatschappij mee bezig is. Voor het onderwijs omdat we uiteindelijk opleiden voor die maatschappij, maar ook om te zien welke onderdelen wij in het onderwijs kunnen en moeten meenemen.
Wat zijn nieuwtjes:
Nieuwe Trends; portfolio, ecoystemen , milieubewust, open innovaties, nieuwe media; HD 3D.
Nieuwe uitingen; intangible, je werkt om (beter) te leven, werk is prettiger als je creatief mag en kan zijn, er zijn gecompliceerde rechten waar je creatief en flexibel mee om moet gaan, games zijn om serieus te leren; samenwerking met de game-industrie en video-tv-wereld, communicatie met de hele wereld; netwerken, open samenwerking, verbinding en feedback; een systeem van regelmatig feedback op werk, producten, werkwijze.
Nieuwe vormen; Samenwerkende totaal verschillende industries, robotica binnen bedrijven om mensen te laten samenwerken, design, creativiteit als speciaal aandachtsveld.

In de nieuwe maatschappij moet je creatief zijn! In de nieuwe maatschappij moet je samenwerken! In de nieuwe maatschappij is intercultureel.

Verschillende mensen doen verschillende dingen en doen dingen verschillend!!! Niet ‘middel of the road’, maar complementair, leren van elkaar, vergelijken met elkaar. Als je heel verschillende gebieden bij elkaar brengt, krijg je de optimale samenwerking. Bijna hoe meer verschillend, hoe beter ...

permalink| geplaatst door Domstad:| 7:56 a.m.

Reacties: Een reactie posten

<< Home

Over ons

Dit is de weblog van het Expertisecentrum ICT-Educatie van Hogeschool Domstad. Op deze weblog houden wij ontwikkelingen bij over ICT in het onderwijs in de breedste zin van het woord. De missie van het Expertisecentrum ICT-Educatie van Hogeschool Domstad luidt als volgt: "Het op een effectieve en efficiënte wijze invulling geven aan de integratie van didactiek en ICT en vormen van leren en professionaliseren in de sector basisonderwijs en het eigen opleidingsonderwijs".

Laatste berichten


Ervaring met apple
Studenten bezoeken het museum voor beeld en geluid...
Studenten werken met media in combinatie met Kunst...
SMS-wall werkt
Onderwijsinnovaties en ICT
Ict en visieontwikkeling
Filmervaringen
Werkzaamheden bij de Klimop
De tweede dag op de Klimop
Portfoliogebruik op Hogeschool Domstad

Archief


Zoeken op Weblog


InternetWeblog


Zoeken op WikiKids


RSS

Links
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from Gerard Dummer. Make your own badge here.

Ik kijk ook bij:


Nog in te vullen.

Mijn Furl-lijst

Nog in te vullen. Blogger