woensdag, september 12, 2007

Werkzaamheden bij de Klimop

Zoals op de Blogspot van de basisschool De Klimop te lezen is - http://deklimop.blogspot.com/ - , zijn we van start gegaan met het nieuwe schooljaar.
Idee is dicht bij de mensen te blijven; de zone van naaste ontwikkeling. De begeleiding en het leren van de vaardigheden gaat stap voor stap en hand in hand met de dagelijkse ontwikkeling.
Vanuit Domstad komen twee studenten hun derde jaars-stage hier volbrengen. Waar zij voorlopen als het gaat om onderwijsvernieuwing in theorie en om digitale mogelijkheden hierbij, zijn de mentoren en de andere leerkrachten de deskundigen als het gaat om praktijkervaring en werkplekbekwame competenties.
Daarmee sluit het bekwaamheidsdossier van de student (=het opleidings-portfolio) naadloos aan bij die van de leerkrachten.

We hebben kort gefilmd om een impressie van de nieuwe klassensituatie te geven. Deze is maandagavond 10 september op de ‘kickoff’ genomen. Plan is om een beeldverslag te maken van dit hele jaar.

Er zijn nu drie “actie”-sporen:
- de redactie van kinderen als het gaat om publiceren op hun blog,
- zelf maken van beelden (foto en film) in alle bouwen in allerlei onderwijsleersituaties,
- bij de bovenbouw zelfstandig werken in het ‘media’-lokaal. Een start met een digiles, klein vanuit de leerkracht aangevuld vanuit de kinderen zelf,
- gebruik van beeldmateriaal van de beeldbank en teleblik, en wellicht andere bronnen van internet.

Wij proberen met ons Centrum ICT-e dezelfde ervaringen op te doen. We filmen elkaar en de ontwikkelingen, op deze school, maar ook op andere scholen waar wij een samenwerking rond ict en educatie hebben afgesproken. Bijvoorbeeld met de scholen in het traject Samen Deskundiger. (zie ook www.samendeskundiger.nl ).

En op De Klimop?!:
We lopen de 100 meter niet in 9 seconde, maar we lopen hem wel. En als ik het zo inschat misschien wel de 100 kiliometer.

permalink| geplaatst door ellekeverwaijen:| 7:38 a.m.

Reacties: Een reactie posten

<< Home

Over ons

Dit is de weblog van het Expertisecentrum ICT-Educatie van Hogeschool Domstad. Op deze weblog houden wij ontwikkelingen bij over ICT in het onderwijs in de breedste zin van het woord. De missie van het Expertisecentrum ICT-Educatie van Hogeschool Domstad luidt als volgt: "Het op een effectieve en efficiënte wijze invulling geven aan de integratie van didactiek en ICT en vormen van leren en professionaliseren in de sector basisonderwijs en het eigen opleidingsonderwijs".

Laatste berichten


De tweede dag op de Klimop
Portfoliogebruik op Hogeschool Domstad
YouTube is nu ook in het Nederlands
Levende prentenboeken
Onderzoek in het HBO
Keynote Dai Hounsell
Regionale didactische werkplaatsen
Internet in Ontwikkelingsgericht onderwijs: de rol...
ICT voor Complex Leren
Onderwijsopvattingen belangrijker dan leeftijd voo...

Archief


Zoeken op Weblog


InternetWeblog


Zoeken op WikiKids


RSS

Links
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from Gerard Dummer. Make your own badge here.

Ik kijk ook bij:


Nog in te vullen.

Mijn Furl-lijst

Nog in te vullen. Blogger