donderdag, mei 31, 2007

Neem Moodle mee op je USB

Op verschillende blogs ben ik beschrijvingen tegengekomen over hoe je een webserver op een USB-stick kunt installeren. Het voordeel hiervan is dat je de installatie overal mee naartoe kunt nemen en geen installatierechten op een computer hoeft te hebben om het toch te kunnen gebruiken. Niet een oplossing was zo gemakkelijk als die van CHsoftware. Deze hebben met WOS (Webserver On a Stick) dit principe wel heel toegankelijk gemaakt.

Een prachtige aanvulling is de "WOS Mixer" waar je, via een wizard, een geheel eigen samenstelling van aanvullende toepassingen kan maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Drupal, Joomla, MediaWiki en Moodle. Binnen de onderwijswereld toch geen onbekende namen.

Na het samenstellen krijg je een download aangeboden. Na het uitpakken van dit bestand dubbelklik je op 'wos.exe'. Hierna is het alleen een kwestie van de wizard volgen. Alles wordt automatisch geïnstalleerd en geconfigureerd. Ideaal als je geen technische kennis hebt maar je wel graag een keer in de mogelijkheden van deze applicaties wilt verdiepen.

Voor meer informatie: de WOSwiki.

Edit: typo

Labels: , ,


permalink| geplaatst door s.cozijnsen:| 6:44 a.m.

Reacties: Een reactie posten

<< Home

Over ons

Dit is de weblog van het Expertisecentrum ICT-Educatie van Hogeschool Domstad. Op deze weblog houden wij ontwikkelingen bij over ICT in het onderwijs in de breedste zin van het woord. De missie van het Expertisecentrum ICT-Educatie van Hogeschool Domstad luidt als volgt: "Het op een effectieve en effici├źnte wijze invulling geven aan de integratie van didactiek en ICT en vormen van leren en professionaliseren in de sector basisonderwijs en het eigen opleidingsonderwijs".

Laatste berichten


Samen Deskundiger Podcast
Girls can play the game
SKPON school gaat multimediaal
10.000 boeken in je rugtas
Pandora is dood, lang leve Last.fm!
WikiKids in Maarssen
WikiKids in het Hoger Onderwijs
Video met ondertitel
Gebruikersdag 2007 Natschool
Nieuw Leren of nieuw Doen

Archief


Zoeken op Weblog


InternetWeblog


Zoeken op WikiKids


RSS

Links
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from Gerard Dummer. Make your own badge here.

Ik kijk ook bij:


Nog in te vullen.

Mijn Furl-lijst

Nog in te vullen. Blogger