maandag, juni 04, 2007

E-learning Themasite van SURF

De E-learning Themasite van SURF geeft praktijkvoorbeelden en achtergronden over e-learning en elektronische leeromgevingen in het hoger onderwijs. Als je je bezig houdt met onderwijsinnovatie dan kun je eigenlijk niet om deze site heen. De site is bedoeld voor coördinatoren, onderwijsmanagers en projectleiders, adviseurs, onderwijskundigen, docent-trainers, docent-ondersteuners, courseware ontwikkelaars, beleidsmakers, en docenten en studenten, en biedt voor elk wat wils.
Als je je abonneert op de nieuwsbrief, krijg je elke maand in je mailbox een keurig overzicht van de laatst geplaatste artikelen. Je kunt je gratis aanmelden voor de nieuwsbrief via http://e-learning.surf.nl/e-learning/abonneren.

De nieuwsbrief van juni staat weer vol met interessante artikelen en boekbesprekingen.
Zoals: Een recensie: De onstuitbare opkomst van de leermachine; een boek van Marcel Mirande. "Hij concludeert dat nieuwe technologie het onderwijs zal dwingen zich opnieuw te beraden, niet alleen op de rol van de leermachine en de docent, maar ook op de inhouden en de onderwijsvormen." Tom van Weert bespreekt deze publicatie.
Een ander artikel gaat over auteursrecht: Veel gestelde vragen over auteursrecht. Als redacteur op interenet, maar ook als docent en student is het goed je te verdiepen in deze problematiek.
Tenslotte zegt mijn zeer gewaardeeerde collega Gerard Dümmer iets over Gebruik wiki en weblog op conferenties. Hij beschrijft het werken met weblog (en wiki) vanuit verschillende perspectieven: het docent/ studentperspectief, organisatieperspectief en technisch perspectief.

Labels: , ,


permalink| geplaatst door Frank Maessen:| 5:55 a.m.

Reacties: Een reactie posten

<< Home

Over ons

Dit is de weblog van het Expertisecentrum ICT-Educatie van Hogeschool Domstad. Op deze weblog houden wij ontwikkelingen bij over ICT in het onderwijs in de breedste zin van het woord. De missie van het Expertisecentrum ICT-Educatie van Hogeschool Domstad luidt als volgt: "Het op een effectieve en efficiënte wijze invulling geven aan de integratie van didactiek en ICT en vormen van leren en professionaliseren in de sector basisonderwijs en het eigen opleidingsonderwijs".

Laatste berichten


Neem Moodle mee op je USB
Samen Deskundiger Podcast
Girls can play the game
SKPON school gaat multimediaal
10.000 boeken in je rugtas
Pandora is dood, lang leve Last.fm!
WikiKids in Maarssen
WikiKids in het Hoger Onderwijs
Video met ondertitel
Gebruikersdag 2007 Natschool

Archief


Zoeken op Weblog


InternetWeblog


Zoeken op WikiKids


RSS

Links
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from Gerard Dummer. Make your own badge here.

Ik kijk ook bij:


Nog in te vullen.

Mijn Furl-lijst

Nog in te vullen. Blogger