dinsdag, juni 05, 2007

ORD2007 Groningen

Van woensdag 6 juni tot vrijdag 8 juni 2008 zijn de Onderwijs Research Dagen in Groningen. Samen met mijn collega Jan Bulsink, ga ik daar naar toe. Het belooft een interessant congres te worden. Vandaag heb ik mijn programma hiervoor samengesteld. Het ziet er als volgt uit

Woensdag
Keynotlezing van Robert E. Slavin over Evidence-Based Reform in Education: Adventures at the intersection of Research and Policy.
Daarna de eerste parallelronde. Daar woon ik het symposium: Ontwikkelen van sociale competenties en communities van docenten met CSCL-arrangementen, bij.

Donderdag
Deze dag begint om negen uur. De eerste ronde van deze dag ben ik bij de papersessie van ICT in het onderwijs waar onder andere in wordt gegaan op “het gebruik van de computer in de klas: opvattingen van leraren en de rol van de school”.
De tweede ronde van deze dag zit ik bij de keynote van Jeroen van Merriënboer over ICT voor Complex Leren.
De middag begint met de Keynotelezing van Paul Chandler over: “Is discovery learning ever going to work? Comparisons of example based vs guided discovered techniques using gifted and non-gifted students”.
In de derde parallelronde van die dag zit ik bij de sessie van Lerarenopleiding en Leraargedrag: Opleiden en leren van aanstaande docenten.
De middag sluit ik af bij Onderwijs en Samenleving: De kloof tussen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk: resultaten van Nederlands en Vlaams onderzoek.

Vrijdag
De laatste dag begint ook weer met een keynotelezing. Nu van Dai Hounsell over: “Investigating and Enhancing Undergraduate Teaching-Learning Environments”
De eerste parallellezing van de laatste dag ga ik naar het Hoger Onderwijs: Symposium: Onderzoek in het HBO: Relevantie voor Hoger Onderwijs, kennisontwikkeling en beroepspraktijk.
Tenslotte sluit ik af bij de parallelsessie over Leren en Instructie: Leerzame kenmerken van prentenboeken.

Labels:


permalink| geplaatst door Domstad:| 9:12 p.m.

Reacties: Een reactie posten

<< Home

Over ons

Dit is de weblog van het Expertisecentrum ICT-Educatie van Hogeschool Domstad. Op deze weblog houden wij ontwikkelingen bij over ICT in het onderwijs in de breedste zin van het woord. De missie van het Expertisecentrum ICT-Educatie van Hogeschool Domstad luidt als volgt: "Het op een effectieve en efficiënte wijze invulling geven aan de integratie van didactiek en ICT en vormen van leren en professionaliseren in de sector basisonderwijs en het eigen opleidingsonderwijs".

Laatste berichten


Games in het onderwijs
E-learning Themasite van SURF
Neem Moodle mee op je USB
Samen Deskundiger Podcast
Girls can play the game
SKPON school gaat multimediaal
10.000 boeken in je rugtas
Pandora is dood, lang leve Last.fm!
WikiKids in Maarssen
WikiKids in het Hoger Onderwijs

Archief


Zoeken op Weblog


InternetWeblog


Zoeken op WikiKids


RSS

Links
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from Gerard Dummer. Make your own badge here.

Ik kijk ook bij:


Nog in te vullen.

Mijn Furl-lijst

Nog in te vullen. Blogger