zaterdag, juni 09, 2007

Onderzoek in het HBO

Symposium: Onderzoek in het HBO: Relevantie voor Hoger Onderwijs, kennisontwikkeling en beroepspraktijk.
Nadat er over onderzoek en onderwijspraktijk al een paar keer een sessie was geweest ging het in deze sessie over het doen van onderzoek in het onderwijs. De opkomst van lectoraten, masterprogramma’s en de academische basisschool kwamen hier aan de orde.
Aardig om de ontwikkeling op dit gebied te zien: was eerst sprake van de vraag of er wel onderzoek in het HBO gedaan zou moeten worden, daar is nu sprake van hoe dat onderzoek er uit zou moeten zien. Wim Jochems van Eindhovens School of Education gaf aan hoe dat op deze opleiding gebeurde.

Naar aanleiding van deze sessie heb ik sterk het idee gekregen dat we als expertisecentrum moeten gaan samenwerken met een universiteit om ons eigen onderzoek echt te gaan vormgeven. Ook kunnen we nog een nadenken over de mogelijkheden van de lectoraten binnen het HBO.

Labels:


permalink| geplaatst door Domstad:| 1:00 p.m.

Reacties: Onderzoeken binnen Domstad

Ook Domstad is dit jaar gestart met het opzetten van onderzoeken voor basisscholen en opleiding.

Het lectoraat 'De academische basisschool'doet ondrzoek in samenwerking met studenten en 4 basisscholen naar onderwijsvernieuwing en taalachterstand.

Het lectroraat Kantelende Kennis doet onderzoek naar begeleidingsgegevens om actieonderzoek binnen de profielminors goed te begeleiden.
Alle studenten van BWO hebben zelfstandig een actieonderzoek uitgevoerd in het kader van hun voortrekkersrol op de basisschool. Deze studneten zijn weer onderzoeksobjecten voor het lectroraat. En zo grijpt alles mooi in elkaar, zodat we het komend jaar op een goede manier actie-onderzoek binnen de profielminors kunnen begeleiden.
# gepost door Blogger Helma de Rooij : 12:40 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Over ons

Dit is de weblog van het Expertisecentrum ICT-Educatie van Hogeschool Domstad. Op deze weblog houden wij ontwikkelingen bij over ICT in het onderwijs in de breedste zin van het woord. De missie van het Expertisecentrum ICT-Educatie van Hogeschool Domstad luidt als volgt: "Het op een effectieve en efficiënte wijze invulling geven aan de integratie van didactiek en ICT en vormen van leren en professionaliseren in de sector basisonderwijs en het eigen opleidingsonderwijs".

Laatste berichten


Keynote Dai Hounsell
Regionale didactische werkplaatsen
Internet in Ontwikkelingsgericht onderwijs: de rol...
ICT voor Complex Leren
Onderwijsopvattingen belangrijker dan leeftijd voo...
Begripsvorming met online simulaties
Onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk
ORD 2007: het verslag
Samen nóg deskundiger
ORD2007 Groningen

Archief


Zoeken op Weblog


InternetWeblog


Zoeken op WikiKids


RSS

Links
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from Gerard Dummer. Make your own badge here.

Ik kijk ook bij:


Nog in te vullen.

Mijn Furl-lijst

Nog in te vullen. Blogger