woensdag, juni 06, 2007

Samen nóg deskundiger

Domstad heeft het afgelopen jaar meegedaan aan het traject Samen Deskundiger met Pabo's. Volgend jaar gaan we hiermee verder.
We willen de match tussen de schoolontwikkelingsvraag van de basisschool en de leervraag van de student zo optimaal maken. Dát is pas echt competentiegericht opleiden! Een stagiaire is altijd al waardevol geweest, maar zo maakt de student echt deel uit van de een lerende organisatie; de eigen basisschool.
De basisscholen die er volgend jaar aan willen deelnemen, geven hun schoolontwikkelingsvraag door aan het Centrum van Werkplekleren; in dit traject een vraag gericht op leren vernieuwen met ict. Het mailadres is stage@domstad.nl . Studenten zullen in de eerste weken van juli een keuze gaan maken op basis van deze vraag. Er hebben zich al enkele scholen aangemeld.
Domstad ondersteunt het proces als expert, maar ook als lerende. De driehoek van opleiden is hiermee compleet:

Behalve Domstad zullen ook diverse andere Interactumpabo's dit traject gaan volgen. Domstad zal samen met HS Leiden en Fontys Eindhoven, onder de vlag van Kennisnet ICT-op-school, deze samenwerking coördineren

Labels: ,


permalink| geplaatst door ellekeverwaijen:| 9:48 a.m.

Reacties: Een reactie posten

<< Home

Over ons

Dit is de weblog van het Expertisecentrum ICT-Educatie van Hogeschool Domstad. Op deze weblog houden wij ontwikkelingen bij over ICT in het onderwijs in de breedste zin van het woord. De missie van het Expertisecentrum ICT-Educatie van Hogeschool Domstad luidt als volgt: "Het op een effectieve en efficiënte wijze invulling geven aan de integratie van didactiek en ICT en vormen van leren en professionaliseren in de sector basisonderwijs en het eigen opleidingsonderwijs".

Laatste berichten


ORD2007 Groningen
Games in het onderwijs
E-learning Themasite van SURF
Neem Moodle mee op je USB
Samen Deskundiger Podcast
Girls can play the game
SKPON school gaat multimediaal
10.000 boeken in je rugtas
Pandora is dood, lang leve Last.fm!
WikiKids in Maarssen

Archief


Zoeken op Weblog


InternetWeblog


Zoeken op WikiKids


RSS

Links
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from Gerard Dummer. Make your own badge here.

Ik kijk ook bij:


Nog in te vullen.

Mijn Furl-lijst

Nog in te vullen. Blogger